Find Your Fitcoach > Blog Posts > Nutrition > Brownie proteine balls
Brownie proteine balls

Ben jij ook bewust met je voeding bezig en hunker jij ook vaak naar chocolade? Met deze overheerlijke brownie protein balls kun je zonder schuldgevoel genieten van een voedzame chocolade snack. Protein balls, ook wel bliss balls of energy balls genoemd, worden vaak gebruikt als voedzaam tussendoortje, bijvoorbeeld na het trainen of voor onderweg. Er zijn inmiddels ontelbaar varianten, maar stiekem vinden wij deze toch wel het lekkerst. Naast de overheerlijke smaak zijn ze ook nog eens laag in calorieën. Wat wil je nog meer! De balletjes zijn snel en gemakkelijk te bereiden. Ben jij net als ons ook enthousiast geworden, bekijk hieronder het recept.

Ingrediënten (voor 16 stuks):

Zo maak je het:

  1. Voeg alle ingrediënten toe in een schaal van een keukenmachine of blender en mix deze totdat het geheel glad is en deeg vormt. Tip: om de juiste structuur deeg te creëren moet je mogelijk een scheut water of een kleine hoeveelheid amandelmeel toevoegen. Het mengsel moet gemakkelijk aan elkaar plakken als het wordt ingedrukt zonder te plakkerig te zijn.
  2. Rol een stukje deeg tussen je handen om 16 gelijke balletjes te vormen. Leg de balletjes op een bord en en bewaar deze in de koelkast of in de vriezer.
Brownie protein bliss balls

Voedingswaarden per stuk
Calorien: 100,8 kcal
Koolhydraten: 6,0 gr
Vezels: 1,5 gr
Vetten: 7,1 gr
Eiwitten: 2,4 gr

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *